[Tinyos-help] data packet losses

Kaan Tuna kaantuna at gmail.com
Mon Feb 18 02:49:59 PST 2008

Hi Phil,
I checked the group-id's, they were different.
Then i gave up, and i gave all the nearby networks the same group ID (as
written in my 2nd experiment), first i examined no packet losses, but after
i saw serious packet losses from some nodes, especially from root nodes of
networks, except one root.
How to solve this problem? Any ideas would be greatly appreciated.
Best Regards.


On 2/15/08, Philip Levis <pal at cs.stanford.edu> wrote:
> On Feb 15, 2008, at 9:51 AM, Kaan Tuna wrote:
> > Hi Omprakash,
> > I am using telosb, Tinyos2.x (2.0.2), i have made sure that the
> > group-id's were different. I believe that some nodes of one network
> > is sending their data to the root of the other network and the
> > receiving root is dropping the message as the group-id's are
> > different.
> >
> > 1- When i work with single network, there are no packet losses.
> > 2- When two networks share the same group-id (ie 2 root nodes),
> > there are still no packet losses with no guarantee as to which tree/
> > network a node belongs to.
> >
> > Any other ideas would be greatly appreciated. thanks in advance.
> >
> Don't forget, there was a bug in the AM group assignment #defines
> such that it (depending on how you did it) might work or not. Can you
> check that the two networks are actually sending with different group
> IDs, not just that you gave them different group IDs?
> Phil
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://www.millennium.berkeley.edu/pipermail/tinyos-help/attachments/20080218/7a8fdfef/attachment.html

More information about the Tinyos-help mailing list