[Tinyos-help] TOSBase stop receiving message

Michael Schippling schip at santafe.edu
Tue Sep 13 23:14:39 PDT 2005


My experience with mica2's indicates that you should be able to
maintain 5 message/sec from 5-10 motes. 16 doesn't streach it
too much, but you should do the math for bit rates into the host.
Maybe the TOSBase buffers or stack is getting trashed at that rate?
MS


#AUNG AUNG PHYO WAI# wrote:
> Hi all,
>  
> I would like to post a question realted to micaZ mote. Currently, I 
> am setting up a group of 16 micaz motes running with ultrasonic sensors 
> and 1 TOSBase. I send message from all 16 sensors to TOSBase almost at 
> the same time with rate of 5 samples/sec/sensor continuously.It causes 
> the TOSBase stop responding after 2 or 3 minutes.
>  
> I've already used new version of TOSBase. I think this problem is the 
> contention of wireless medium between different ultrasonic sensors. 
> Also, I think the problem is at the TOSBase application that cannot 
> handle too much data at the same time from all sensors.
>  
> So I would like to know what is the main problem in our case? I am not 
> sure what is the actual problem is. I also would like to know the ways 
> to solve this kind of problem?
>  
> Thanks in advance for your help.
>  
> *Regards,*
>  
> *Aung Aung Phyo Wai *
> ** 
> 
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> _______________________________________________
> Tinyos-help mailing list
> Tinyos-help at Millennium.Berkeley.EDU
> https://mail.millennium.berkeley.edu/cgi-bin/mailman/listinfo/tinyos-help


More information about the Tinyos-help mailing list